onsdag 23. mars 2011

Blodsukkeret må måles

Ser ut til at seven plus fungerer som den skal. Den begynte hvertfall å pipe fælt i natt, for da hadde Tobias lavt blodsukkeret. Deilig å ha den tryggheten. Vi måler jo selvsagt da for å se om det stemmer, for vi stoler ikke blindt på apparatet enda, men den hadde rett i natt. Hvis dette blir bra, så reduserer vi stikkinga betydelig. Nå måler vi blodsukkeret mellom 10-20 ganger i døgnet. Kommer helt an på om de er flinke til å spise eller ikke, og hvordan natta er. Vi må bestandig måle når de våkner, hvis det tar lang tid før de spiser frokost må vi kanskje måle igjen da. Hvis de har høyt blodsukkeret når de våkner, må vi sette insulin for så og se at det går nedover. Hvis de er veldig lave, må vi kanskje gi de saft for å få opp blodsukkeret fort, ettersom de ikke bestandig vil spise med en gang de våkner. Så alt kommer veldig an på... Men hovedregelen er vel, mål før måltid og ca. 2 timer etter måltid. Også selvfølgelig når de våkner, og noen ganger på natta. For natta er fremdeles den største utfordringa.
Med seven plus blir det et litt vondere stikk hver sjette dag. Pluss to ganger i fingeren for å sette inn blodsukkeret på apparatet- dette er fordi at apparatet skal vite at det ligger riktig an. Også blir det å skyte på pumpenålene hver tredje dag. De har vi begynt å skyte på når de sover, for da bryr de seg ikke om det. Ellers er det en kamp med å få gjort det, så vi har valgt den løsningen.
Syns gutta mine er tøffe! De har tilpassa seg situasjonen veldig godt, antageligvis for at de ikke vet annet, men likevel de har f.eks. nesten aldri klaga på å ha på pumpa, eller når vi skal måle blodsukkeret stikker de bare ut en arm, for de vet at det er bare noe vi må gjøre. Jeg er stolt av de to stooore, tøffe gutta mine!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar