tirsdag 3. august 2010

Våkennatt

I dag starta vi opp med insulinpumpe. Det vil altså si at han får insulinet sitt gjennom en slange som er stukket inn på siden av rumpa hans, fra en kassett han har i et belte rundt magen. Kassetten ser ut som en liten mobiltelefon og den er fylt med insulin. Det betyr altså at vi slipper å stikke han med insulinpenna flere ganger daglig, og det er herlig! Han begynte å få store blåmerker nedover lårene sine og på rumpa, og vi så at det begynte å bli ømt. Han må selvfølgelig stikkes når han skal ta blodsukkeret mellom 10-15 ganger i døgnet, men det bryr han seg lite om. Også må vi bytte slangen (stikkes med ei nål som taes ut igjen) hver tredje dag.
Må si at det gikk over all forventning å ha på han belte, han nevnte det ikke hele dagen. Grunnen til at han ikke har det på på bildet er fordi han selvfølgelig fikk 39 i feber i kveld. Han har altså spist veldig lite og fikk veldig lavt blodsukker nå på natta. Så da var det opp å spise kl. halv fire... Sånn egentlig, når pumpa er stilt inn helt riktig (det tar tid å finne de riktige innstillingene), så skal Tobias kunne gå fastende en dag uten at blodsukkeret skal falle så lavt at han får føling. Så det er da hvertfall lys i enden av tunnelen.
Vi har jevnt over kontakt med de på sykehuset, utrolig snille og flinke folk som følger oss opp. Diabetessykepleieren som har mest med oss å gjøre, ga oss privatnummeret hennes og sa at vi kunne ringe dag og natt om det var noe. Legene er også kjempeflinke til å forklare oss ting nøye og bruke god tid på oss, så jeg må virkelig skryte av oppfølginga vi får!! Vi skulle egentlig bli lagt inn i forbindelse med pumpestart (det er det de gjør på de som er så små), men vi spurte pent om vi kunne få være hjemme. Tobias sover jo så godt hjemme (når han ikke er syk), og han oppfører seg mye mer normalt, så da slipper vi å ta det i to runder. Pumpa skal jo stilles inn etter hvordan han oppfører seg til vanlig, ikke sånn som han er når han er på sykehuset, for da er han mye mindre aktiv og sover mye mindre.
Nå tror jeg det ble stille inn på soverommet, så da skal jeg jaggu hoppe i seng selv så det blir noen få timer søvn før turboTeodor finner ut at det er morgen:-)
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar