mandag 10. mai 2010

Gutta krutt

Tenkte jeg skulle skrive litt om gutta våre, hvordan de er nå om dagen. Blir lenge mellom hver gang dere i Trøndelag ser dem og da er det sikkert moro å høre litt om hva de liker å gjøre og hvordan de utvikler seg.

Tobias er storebroren. Støtt og stadig roper han på Teodor, for at han skal komme å gjøre sånn og sånn. Da lyder det sånn "TODDIIIII", med et påfølgende pek på hva skal han gjøre. Toddi er altså Teodor. Han passer alltid på at Teodor får på seg skoene og ikke minst at han har på seg lue ute. Ellers er Tobias ei eneste stor sol. Han våkner med et smil og morgenen, der han roper på "mammA" for han vet at jeg ligger i senga rett ved. Så er det opp å se litt på "bæ-en" (sauen Shaun) og gjerne vekke Teodor før vi spiser frokost. Tobias er den som er mest rolig av gutta, men nå må dere tolke begrepet rolig relativt;-) Tobias elsker tog og biler og er glad i å hjelpe til med ting, som f.eks. å legge sammen eller henge opp klær. Tobias har blitt veldig flink til å herme etter ord nå og kommer gjerne med to-ords setninger nå. "Mmmm, godt", "Oi se tog, bil osv..", "Mer dikke, keks e.l.." også kan han mange småord. "Peppa" er farmor. "Tatt" er tante. "Gok" er onkel.

Teodor er til tider en liten luring, det er ikke bestandig like enkelt å vite hva han vil. Men vi finner som regel ut en løsning til slutt. Teodor er kjempeflink til å sitte lenge med en ting å leke. F.eks. når han dusjer, så kan han sitte i en evighet og bare pusle med noen plastikkbokser og noen kjøkkenting. Når han sitter med togbanen, kan det lenge bli stille inne på lekerommet. Da sitter han fint og koser seg og kjører togene inn og ut av tunnelen og snakker litt rolig med seg selv. Teodor tar gjerne ord som broren sier, så derfor er språket deres veldig likt. Tobias kommer som regel først med ordene også er Teodor hakk i hæl på han. Teodor er en rettferdig liten godgutt med det søteste og lureste smilet noensinne!

Akkurat nå i skrivende stund står begge to på kjøkkenet og har kasta utover alt fra kjøkkenskuffen, noe de vet de ikke får lov til. Så når jeg snudde meg for å se på de, hadde begge hendene på ryggen og så på meg med store øyne. Heldigvis er de flinke til å plukke opp etter seg. "Putte, putte" sier de da og legger alt på plass igjen. Gutta er verdens beste venner og er fremdeles nesten alltid på samme plass. Visst vi er på en lekeplass, er det ikke slik at en sitter på huska og en sklir. Begge holder på med det samme til hver en tid og de storkoser seg sammen. JA, det smeller titt og ofte, men det går veldig fort over. Ofte løser de det selv når de sier at broren blir lei seg:-)

Solskinnet vårt:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar